Това може да се окаже много банална тема за размисъл, тъй като всеки човек би отговорил с „да“ на предложение да обиколи света. Малцина са тези, които имат възможността да го направят. Аз, за съжаление, не съм от тях. Бих искала да бъда, но уви, де тоя късмет.

Била съм тук-там, не на много места, но достатъчно, за да разбера, че това, което ме вълнува в едно пътуване, е да живея живота на местните, а не просто да се отбия за седмица. Трябва ти поне месец да се потопиш в техния начин на живот, да започнеш да вникваш в културата им, да разбереш кои от традиционните им ястия харесваш и кои не. Това са нещата, които ме привличат в едно пътуване – опознаването на местните, по какъв начин се случват нещата там, какви са неписаните правила, кое е редно и кое не, съпоставяне с живота в родината ти и с този в другите места, които си посетил.

10-Common-Travel-Mistakes-You-Can-AvoidМоже би професията, която най-много се доближава до това човек постоянно да пътува е стюардеса. Нищо, че не оставаш за дълго в държавите, до които летиш. Все пак виждаш нещо различно, разни красиви места, типична архитектура и т.н. Това е един идеален начин да съчетаеш работа с удоволствие, не мислите ли?

Ако можех да живея по месец във всяка една държава по света, би било истинска нирвана за мен. Знаейки, че това няма да стане, никак не ме разстройва обаче. Какво пък толкова, ако не е в този живот, значи ще е в следващия. Без песимизъм, моля!

Google+ Comments