ЕОС Матрикс беше помощта, от която имахме нужда и която дойде от най-неочакваното място.

В живота на всеки човек идва моментът, в който се замисляш за деца. Особено ако си срещнал човек, с когото се чувстваш добре и искаш да прекараш живота си с него, е неизбежно да не се замислите и за деца. Така се стекоха нещата и при нас. Влюбихме се и радостни започнахме да очакваме първото си дете да се появи на бял свят.

Понеже това беше първата ми бременност бях много притеснена за раждането и условията, в които ще се случи това. С приближаването на деветия месец вече бяхме проучили всички възможни болници и бяхме решили, че ще се възползваме от услугите на най-добрата… и съответно най-скъпата болница в града. Но истината беше, че не можехме да си го позволим. Въпреки това решението ни беше окончателно, а за да можем да покрием таксата на болницата, взехме потребителски кредит.

Раждането ми мина нормално и гладко.. Специалистите се погрижиха идеално за мен и аз се върнах у дома със здраво и много красиво бебе, което ни направи изключително щастливи родители. Но всеки, който има дете знае, че разходите по отглеждането му са изключително високи. Малко по малко започнахме да се задъхваме със семейния си бюджет, защото освен, че получавах майчинство, много по-ниско от заплатата, която получавах на работното си място (можете да се сетите), но и заради вноските по заема, който бяхме изтеглили, за да покрием таксите в болницата.

Така в един момент, дори без да се усетим, просрочихме плащанията по този кредит и напълно разбираемо ни потърсиха от колекторска агенция ЕОС Матрикс, които бяха наети от нашия кредитор да се погрижат за това просрочено задължение.

Естествено в първия момент дори се стреснах от телефонното обаждане на служителката по събиране и управление на вземания от ЕОС Матрикс, но тя подходи с разбиране и уважение към мен като човек и майка и след като се запозна подробно с причините за това защо сме просрочили плащането, започна да ми предлага възможности, които според нея са подходящи за нас, за да можем да изплатим този заем.

Така и направихме. Възползвахме се от съветите ѝ, защото сметнахме, че тя е човек професионалист. Следвахме стриктно изготвения от нея план и наистина за указания период успяхме да изплатим задължението си по този кредит.

Към днешна дата имам две прекрасни деца. Второто родих в държавна болница, без да се притеснявам толкова, колкото при първото ми раждане, но нали знаете – човек се страхува от непознатото и се опитва по всякакъв начин да се презастрахова.

Google+ Comments