Преди години любимият ми цвят бе черният. Не че толкова му се възхищавах, а просто винаги го намирах за елегантен и перфектно допълнение към всяка визия. Бях подвластна на максимата, че с черно няма как да сбъркаш. Обаче се оказа, че греша. Единственият цвят, който подхожда на всичко, ама на абсолютно всичко, е бежовият.

Точно затова сега в блога си ще ви разкажа малко повече за бежовата философия. Тя се заражда още от сътворението на света, на този нежен прекрасен цвят, който е толкова земен. Първоначално са го използвали като най-практични и леснополучаем, но постепенно хората са открили и неговата мощ. А тя, разбира се, се засилва още повече с развитието на модата.

Погрешно е схващането, че черният е най-добре възприеманият цвят във фешън средите. Всъщност най-често срещания цвят на палта, на аксесоари, а все повече и на цели комплекти дрехи, е бежовият. Смята се, че той придава стил, класа и навява усещането за лукс. Той е тайната съставка на визията, която я прави наистина скъпа.

Бежовият цвят е подходящ през зимата, когато се явява като лека свежест, събрала слънчевите лъчи. През лятото е перфектният начин за подчертаване на плажното тяло и приятния загар. Преходните сезони пък са перфекти за комбинация с бели кецове, дънки и бежово палто. Дори и в съчетание с черно, кафяво или розово дори ще изглежда феноменално.

Друг интересен факт е, че бежовото отива на всички. Ако не ми вярвате, просто отидете в някой магазин и премерете нещо в тази гама. Бежовият отива на по бели или мургави лица, като трябва да се нацели и точният нюд нюанс. Той е подходящ за всеки тип и цвят коса и е универсалното решение за ежедневие или пък нещо по-официално. Вие съгласни ли сте с тази философия и включвате ли я в гардероба си?

Google+ Comments