dareniqqМисля, че всеки трябва да даде нещо от себе си, за да направи света по-красив и добър!

За това днес ще ви разкажа за едно прекрасно събитие, което организра топ моделът Ива Механджийска – личност, на която лично аз много се възхищавам. Миналата година тя създаде Фондация за помощ на хора в неравностойно положение  „Аз съм‟, дело, което смятам, че идва някак естествено в нейния живот. С мотото „Аз съм с Теб… на Коледа‟ в Плайграунд на Прадайс център, София, Ива събраха дванадесет популярни от телевизионни екран личности, които показаха, че да даряваш е удовослвтвие. Събитието се състоя през декември 2013 г. и привлече вниманието на медиите.

Имена като Диляна Попова, Никол Станкулова, Мисис Вселена Елеонова Манчева, Камелия Воче, Деси Зидарова, Йоко Захариев, Николай Мутафчуев, актьорът Силвестър и много други, дадоха своя принос, за да зарадват дечицата от домове в София, Дупница, Долна Баня и дом за деца с умствено изоставена в село Згалево. Подариха им топъл и уютен празник. Събитието подкрепи и Светослав Кантарджиев.

Не се изисква много, а само обич, усмивка и желание. Прочетох и кои са били дарените вещи и разгледах галерия на част от тях във фейсбук страницата на фондацията. Хареса ми чисто сантименталния елемент, вложен в някои от тях – пръстена на симпатичната Никол, който й е носил най-много успехи, ръчно нарисуван шал на Деси Зидарова, красива картина, предоставена от Мисис Баба 2013-та, шапка от щраусова кожа на Йоко Захариев и още други. Коства много, за да се разделиш с морално ценна вещ.

Затова намирам, че няма нищо по-хубаво да надмогнеш себе си и да откъснеш частица от живота си, за благотворителност. Лично за мен няма по-голям дар на сърцето от филантропията и по-красив подарък от прекрасното чувство, което изпитваш, когато получиш в замяна усмивка и знаеш, че си озарил един детски живот.

Подкрепям инициативи като тази на Ива Механджийска и пожелавам успех на Фондация „Аз съм‟.

 

Google+ Comments