Не, това не е някакъв феминистки текст, който цели да насърчи към повече права на жените. Обществото ни се нуждае и от такива подбуди, но аз мисля, че в България дискриминацията по пол отсъства. Ала има една друга, която отнема най-висшата човешка ценност – живота.

През последните дни в медиите се появи новина за жена, загубила живота си заради ревност. После последва и изявление на актриса, която казва, че е била унижавана физически по време на репетиция пред очите на не малко хора, които не са я защитили. Толкова е жалко, че е чак е болезнено неприятно.

Докога ще продължаваме в този дух? Никой не иска да признае за домашното насилие и това на работните места, било то физическо или психическо. Щом чуем за него, „чукаме на дърво“ и се молим да не се случи на нас. Видим ли го да се приближава, затваряме очите си и се пренасяме в друга вселена. Сигурно са много малко хората, които предприемат действие – лично или чрез институция.

С призив пиша този текст. Той е за всички, които се чувстват предадени в любовта или пък прекалено властни – помнете, че и това ще мине, просто минимизирайте егото си. За силните личности, които искат да надделяват – не го правете за сметка здравето на околните, рано или късно всичко се връща.

Жените са богатство на планетата, както и децата, и мъжете, и възрастните хора, и всичко живо тук. Неслучайно имаме разум – нека го използваме. Нека не се нападаме, за да не се налага да се защитаваме!

Ако все пак станете свидетел на насилие над жени, имате съмнение за такова или самите вие го изпитвате, може да се свържете с горещата линия. Оставям ви и линк към нея с желанието никога да не ви се случва да я използвате или просто да помогне за спасяването на живот.

ГОРЕЩА ЛИНИЯ!

Google+ Comments