Моделството само по себе, за тези, които не знаят, си е също толкова трудна като всяка друга професия. По-особена е, по-артистична,  по-активна, но и много по-страшна. Конкуренцията е доста по-голяма и борбата за най-престижните събития също. Само наистина талантливите и психически уравновесените съумяват да устоят.

gallery_pic_6657_68206Едни от най-развитите модни индустрии, където да си модел е особено престижно и доходоносно, са италианската, френската, британската и разби се американската. Едни от най-преуспелите мъже модели са именно рожби на Великобритания, където продължават да се развиват професионално. Бразилия пък ражда красиви жени, които се реализират активно в САЩ. Най-преуспелите сред тях – Тайра Накс, Хаиди Клум и Адриана Лима, правят над 35 милиона долара годишно, благодарение на дефилета, фотосесии, участия в реклами, филми и редица реалити телевизионни предавания. Над 10 милиона годишно изкарват и най-известните мъжки модели като първенството води Тайсън Бекфорд, следван от Баптис Джиабикони, Дейвид Ганди и Шон О’Прей.

В България обаче нещата стоят по-различно и далеч по скромно. За съжаление нито имаме лица, които да работят на българска почва, нито имаме агенции, които да се славят с локална популярност и да лансират модели за чуждите подиуми. Още повече, че след като преди 10 години затвориха врати големите модни компании, начело с небезизвестната „Джей Моделс‟, която държеше правата и организираше с пищна бляскавост конкурсите за красота, бизнесът съвсем се срина.

И в миналото и сега България се слави като страна с изключително красиви лица. Малцина от тях успяват да се реализират и да припечелват от моделството само по себе си добре и то благодарение на работата си в чужбина. Един от тях ви е известен от последното шоу „ВИП Брадър‟ – това е моделът Мариан Кюрпанов. За тези, които не знаят, той от 14 години живее извън страната ни и е един от най-търсените модели в Европа. Работи за агенции в Милано, Лондон, Ню Йорк и Токио.

Google+ Comments