Винаги съм имала прекрасен тъмно рус цвят на косата, който е с прекрасни сивеещи оттенъци. Дали заради младежки експерименти, или емоционални решения, често променях нюансите си. След години боядисване обаче разбрах, че естественият цвят на косата е винаги най-подходящ и никога не излиза от мода.

Преди десет години моето Аз едва ли би приело с доверие тези думи. Тогава може би бе моментът на медената коса и правия равен бретон. Последваха огнено червено, балеаж, руси и розови кичури, тъмно кестеняво и толкоз. Настъпи и преломният момент, в който ежемесечното боядисване ми бе дотегнало, а заедно с това и краищата ми бяха прекалено изтощени.

След дълги дни на размисъл какво следва, предприех действието на нищо правене. В моя случай това бе най-доброто решение за косата ми. След три месеца корените вече значително бяха израснали и пред мен се разкри естественият ми цвят, с който не се бяхме виждали от много години. Истината е, че ми хареса и си мислих, че за още половин или една година вече няма и да има помен от боята. Съвсем не бях права.

Исках да запазя дължината на косата и затова всеки месец, я подстригвах по малко. След една година вече бе наполовина израснала, но не бе достатъчно. Направях пластове и доста от стария цвят на боята се премахна. Отне ми още около половин година, за да изрежа и останалата част. Вече можех наистина да се порадвам на цвета си и да развея естествени коси. И не може да си представите колко комплименти получавам за него.

Равносметката от цялата случка е, че докато нямам бели коси, няма и да си помисля за боя. Обръщам се към вас с апела да оставите естествения си цвят, защото той е точният за вас. Повярвайте ми – и косата, и останалите ще забележат красотата на истинското. Ето това никога не излиза от мода.

Google+ Comments