Хората винаги ни изненадват с това на какво подлагат телата си, психиката си, емоциите си, страховете си. А когато става въпрос за изкуство и някакъв вид творчество границите направо. Винаги съм се удивявала на танцувалните способности на една голяма част от професионалните танцьори. Хората, които преминават между върхове по въжета, без всякаква обезопасителна екипировка, направо ми изправят косите, а тези, които практикуват свободното падане с онези странни облекла, в които приличат на птици, очаквам всеки момент да се разбият някъде и да станем свидетели на ужасяващи гледки.

И всичко това само показва колко хората доказват, че могат да постигнат почти всичко. Една от големите мечти на човечеството е била да полетят. Това вече е факт и хората почти не му обръщат внимание. В същото време други неща правят впечатление, а за някои почти не сме чували.

Точно тези, по-безизвестните неща винаги са ми били страшно интересни. Привлича ме отдадеността на хората, които се занимават с тях и страстта, която личи дори от един телевизионен репортаж.

Dancing In the Air With 9-Foot Stilts

In Trinidad, a group called “Touch D Sky” dances on stilts almost everyday to practice the art of Moko Jumbie.

Geplaatst door The New York Times op Donderdag 21 december 2017

Google+ Comments