Всеки човек има различни интереси и хобита. Когато си търси половинка, се опитва да си намери някого, с когото да споделя тези интереси. Но се случва понякога така, че не всяко хоби на единия участник във връзката да допада и на другия. И тук идва въпросът – трябва ли да задължаваме нашия партньор да споделя нашите интереси, независимо, че знаем, че това му е скучно, а понякога и противно?

Отговорът на този въпрос знам за себе си. И той е “не”. Не мисля, че трябва да принуждавам когото и да било да се интересува от нещо, което вълнува мен, само защото ми е половинка. Ако го вълнува и него – всичко е наред, но не мисля, че насила се случват хубави неща.

По принцип, всеки иска да сподели с най-близкия си човек нещо, което много го вълнува, но ако отсрещната страна не проявява какъвто и да било интерес… е уважително да не ги отегчаваме с тези наши вълнения.

Уважението към личността и интересите на отсрещната страна е ключът към здравите взаимоотношения. Съветът ми е да не прекрачвате границата.

Google+ Comments