Горещата вана е отличен начин да се отпуснете и да се освободите от стреса след дълъг ден. Ето няколко идеи, които ще ви помогнат да превърнете обикновената вана в истинско СПА изживяване:

Добавете ароматни масла
Етеричните масла като лавандула, евкалипт или розмарин могат да създадат успокояваща атмосфера и да подобрят настроението ви. Няколко капки в топлата вода ще създадат невероятен аромат и ще ви помогнат да се отпуснете.

Използвайте соли за вана
Солите за вана, като морска сол или соли от Мъртво море, могат да подобрят кръвообращението и да облекчат мускулното напрежение. Те също така омекотяват кожата и я правят по-гладка.

Светлини и свещи
Създайте романтична и релаксираща атмосфера с помощта на свещи. Използвайте ароматни свещи за допълнителен ефект. Мекото осветление ще ви помогне да се отпуснете и да забравите за ежедневния стрес.

Вана с мляко и мед
Добавянето на мляко и мед във ваната не само ще направи кожата ви по-мека и хидратирана, но и ще създаде луксозно усещане. Млякото съдържа млечна киселина, която ексфолира кожата, докато медът има антибактериални свойства.

Музика и книги
Пуснете успокояваща музика или вземете любима книга, за да се потопите напълно в релаксацията. Аудиокнигите също са отличен избор, ако предпочитате да не мокрите страниците.

Маска за лице
Докато се наслаждавате на горещата вана, можете да приложите маска за лице, която да подхрани и хидратира кожата ви. Това е идеалният момент да се погрижите за себе си.

Плодове и напитки
Сложете поднос с пресни плодове и любима напитка до ваната. Водата с лимон или билков чай са отличен избор, за да се освежите и хидратирате, докато релаксирате.

Време за медитация
Използвайте времето във ваната за медитация или дълбоко дишане. Това ще ви помогне да се успокоите и да се освободите от стреса.

С тези идеи можете да превърнете горещата вана в пълноценен ритуал за релаксация и възстановяване. Независимо дали търсите физическо облекчение или просто момент на спокойствие, горещата вана е идеалното решение.

Google+ Comments