Първите три епизода от култовата сага предизвикват неистов фурор в киното. Това е нещо, което до този момент не е правено. История, която въплъщава в себе си самураи, императори, каубои, принцеси, йети, приказни същества… и всичко това се развива в космоса!

Трябва да призная, че е уникален буламач, който по някаква извратена причина поставя целия свят в краката си и генерира уникални приходи… и продължава да го прави. Има цели групи, които стават поклонници на сагата и не пропускат нито едно ново събитие, което е свързано с филма.

Със сигурност трябва да призная, че филмът, за времето когато се е появил, е направил истински фурор. Той променя изцяло начина, по който се прави кино. Ефектите са изцяло практикъл и конструктори са претворявали в реалност тази фантастична реалност, която е създал Лукас. А това е един изцяло нов свят, в който са плетени тривиалните теми, вълнуващи човечеството. Любов; от къде произлизаме; кои са ни роднините; кои сме ние всъщност – добри или лоши; дали гените ни предопределят или можем да бъдем свободни да се развием както ние преценим; борбата за власт и могъщество; справедливостта… Толкова много теми, отнесени в едно фантастично, междугалактическо съревнование на светло и тъмно, на фантазия и реалност.

И въпреки това, сюжетът продължава да не въвлича в себе си мнозина (предимно жени). Филмът не направен леко хумористично, наивно, театрално. И това е търсен ефект. Но е факт, че киното се променя след този филм. Поставя се една нова ера в киното и това винаги ще бъде факт, независимо кой харесва филма и кой не.

How I Met Your Mother: Star Wars

How have you not seen Star Wars?!

Geplaatst door E4 op Vrijdag 15 december 2017

Google+ Comments