Пиенето на вино – истинско удоволствие за мен през цялата година. Но с идването на пролетта и разцъфването на природата и на сетивата ни, ви давам няколко идеи как се наслаждавате още на виното през по-дългите и по-топли дни. Ето ги и тях!

Изберете подходящи пролетни вина. Пролетта е идеално време за експериментиране с леки, свежи или плодови вина, които да допълнят пролетната атмосфера. Розе от Гренаш, бели вина като Совиньон блан и Пино гриджио, или леки червени като Пино ноар и Гъмза са отлични избори за този сезон.

Наслаждавайте се на виното на открито. Времето вече позволява организиране на пикници или посещения на открити заведения. Дори и възраждаме зеленото пространство на верандата и балкона. Използвайте възможността да се насладите на любимите си вина на открито под слънчевите лъчи и уханието на цъфнали клонки.

Съчетавайте виното с пролетни ястия. Пролетта е сезонът на свежите зеленчуци, салати и леки ястия. Комбинирайте виното с аспержи, бейби картофи или козе сирене, за да подчертаете вкуса на храната и да усетите пълната гама от аромати на виното. За какви други предложения още се сещате?

Посетете винарски изби. Били ли сте във винарски изби, където можете да опознаете процеса на производство на вино? Ако не сте, то не се колебайте, защото сега ще се открият и панорамни гледки, които си кореспондират с различните предлагани видове вина. Това е страхотен начин да научите повече за вино и да се насладите на пролетната атмосфера с чаша в ръка.

Опитайте пролетни коктейли с вино. Пролетта е чудесно време за експериментиране с вино като основна съставка на коктейли. Опитайте рецепти с плодови сокове, билки или газирани напитки и вино, за да създадете освежаващи и вкусни коктейли, подходящи за пролетния сезон. Моят любим е сангрия с розе, а вашият?

Google+ Comments