Единствения момент, който ни принадлежи , е тук и сега. Бъдещето е илюзия, а миналото е заблуда. Способността да се наслаждаваш на настоящия момент е цяло изкуство. Няма нужда да бъдеш другаде освен днес и в момента, защото само тук можеш да получиш и дадеш най-доброто от себе си или за себе си. Как можем да усвоим това умение?
Първото и най-важно нещо е да сме осъзнати. Едва след това сме готови да положим необходимите усилия и да постигнем някакви резултати. Нищо в този живот не идва като подарък. Дори и за това умение – да си тук и сега, – са необходими определени техники на работа.
Какво би ни помогнало?
Създаването на изкуство. Творчеството ни предизвиква да отдадем пълния си потенциал на момента. То изцяло зависи от нас. Ние сме тези, които го създаваме и го правим такова, каквото е. Затова няма как да мислим за нещо друго. Концентрацията ни е в пълния си потенциал.
Йога. Звучи банално, но когато ти се наложи да управляваш всяка една част от тялото си, а и едновременно с това дишането си – наистина нямаш друг избор освен просто да внимаваш какво правиш в момента.
Общуването с приятна компания – несъмнено най-хубавото и поглъщащо занимание. Когато си с човек, който умее да задържа интереса ти, няма как да не наостриш всичките си сетива, само и само за да го изслушаш.
Правете моментите си още по-вълнуващи и вярвайте, че животът е безценен дар и трябва да го живеете щастливо.

Google+ Comments