За да имате красива коса, е важно да обърнете внимание на няколко важни аспекта на грижата за нея. Първо, вие трябва да се храните правилно, включвайки в диетата си балансирани количества протеини, желязо, цинк и витамини от група B. Тези хранителни вещества са ключови за здрава коса.

След това, изберете подходящи продукти за грижа за косата, които отговарят на ваш тип коса. Избягвайте агресивни химикали и горещи сешоари на висока температура.

Редовното измиване на косата също е важно, като честотата зависи от типа на вашата коса. Внимавайте да не я измивате твърде често, което може да я изсуши.

Избягвайте излишната топлинна обработка като преси за коса и сешоари. Ако трябва да ги използвате, винаги слагайте термозащитни продукти, за да предпазите косата си.

Когато разресвате мократа коса, бъдете нежни и използвайте гребен с широки зъби или специална четка за мокри коси.

Избягвайте прическите, които стягат косата твърде тясно, тъй като това може да я повреди. Освен това, здравословният начин на живот със здравословно хранене, достатъчно сън, минимизиране на стреса могат да помогнат.

Не забравяйте също редовно да посещавате фризьора, за да подреждат връхчетата на косата ви и да премахнат накъсванията. Следвайки тези съвети и отделяйки време и внимание на грижата за косата си, ще постигнете здрава и красива коса.

Google+ Comments