Един от проблемите на днешната инфраструктура е, че за нея се мисли едва когато вече няма как да се изгради. Следвайки тази логика, се издават разрешителни за строеж на сгради, които не са задължени да осигуряват нужния брой парко места. Презастрояването води и до натоварен трафик по множество вътрешни пътни артерии Предполагам, че повечето от вас, които четете блога и сте от големите градове, сте се сблъсквали с подобна ситуация. И тук въпросът е къде да паркираш, когато ти се налага, а няма паркинг?

Всяка сутрин съм пред тази дилема и се чудя къде да оставя колата си, за да отида спокойна на работа. Тъй като живея на голямо разстояние от работното ми място и нямам добра комуникация с градската пътна мрежа, се налага да използвам автомобил. Така че опцията без кола не е подходяща за мен. Също така, работната ни сграда е част от жилищен блок и няма предвидени бизнес парко места.

И така, всеки ден трябва да парикрам превозното си средство си в съседна уличка, която е вътрешна и служи за паркинг на живущите в съседните блокове. Надявам се може да си представите, че това мое действие никак не им се нрави. Първо започнаха да вдигат чистачките на автомобила, след това оставяха заплашителни бележки и накрая имахме пряк контакт, чрез който да изясним ситуация.

Разбирам, че за живущите в големите блогове също няма паркоместа и ако спра на някое от тях, което е предварително устно разпределено между тях, аз го лишавам от правото да се прибере вкъщи. Но иначе пък аз не мога да отида на работа. Тъй като са свободни зони, никой не иска да заплаща за паркомясто, пък и процедурите и таксите не са никак приятни.

Моето решение е разговор със съседите и оставяне на телефонния номер. Радвам се, че поне попаднах на разбрани хора и измислихме вариант. Но няма как да не се запитам, ако сменя работата или жилището и положението отново е паркиране без паркинг, как ще стане? Вие имате ли отговор?

Google+ Comments