Този въпрос започва да ни тормози все повече и повече с нарастването на възрастта. Реално на колкото и години да е човек, не съм убедена, че наистина ще има такъв момент, в който действително ще бъден готови да създадем поколение. Едно е човек да иска да има дете, съвсем друго наистина да го създаде.

Историята на моята приятелка е повече от забавна, особено начинът, по който тя я разказва. Ще се опитам да пресъздам по максимално автентичен начин нейния разказ.

С нейния приятел са заедно от много години и са преминали през много интересни моменти заедно. От две години вече се установиха в Пловдив, където той има собствен апартамент. Преди това живееха отново заедно, но на много различни места, а на практика споделяха общо жилищно помещение още от както се запознаха.

Та след толкова дълга и пълноценна връзка решиха, че е време да си направят дете. И понеже много от близките им приятели дълго време правиха опити за зачеване, бяха спокойни за момента, в който ще стане или по-скоро си мислиха, че той ще бъде доста напред във времето. И просто се отдадоха на приятната част от това да създават поколение.

Не щеш ли обаче тя забременя. Толкова бързо, че чак не можа да се усети. Никога няма да забравя за момента, в който ми разказваше как с приятеля ѝ са седели на масата и са гледали двете черти на теста за бременност и са си мълчали в зашеметен смразяващ страх в продължение на доста дълъг период от време.

И двамата са се опитвали да осъзнаят новината, да разберат, че животът им от този конкретен момент нататък се променя драстично и че трябва да поемат отговорност за друго човешко същество.

Ето защо си мисля, че докато не настъпи този момент, в който наистина не видиш двете черти на теста за бременност няма да бъдеш готова за собствено дете.

Вие на какво мнение сте по темата.

Google+ Comments