Имало е години, когато хората са смятали, че Земята е плоска. Години, когато хората са смятали, че континентите “плуват” върху повърхността на земята. Години, когато всяко едно природно явление се е приписвало на величествената сила на боговете.

За щастие днес вече сме преодолели повечето от тези заблуди и смятаме всеки един човек, който наистина вярва в това за изключително ограничен и изостанал от времето си (изразявам се така, за да не ги наричам “глупаци” все пак). Но е факт, че все още има хора, които вярват в това, че Земята е плоска. Създали са си движение, а то набира все по голяма популярност в социалните медии.

Но това не е най-големия проблем. Най-големия проблем е, че тези хора по всякакъв начин отричат векове на научни изследвания и прогрес, като конспирации и прочие.

Моят въпрос е конспирации за какво? Каква е ползата на управляващите и власт имащите да карат хората да мислят, че Земята е кръгла, вместо плоска? Каква ще бъде изгодата от това? Често да си призная, задавам тези въпроси, но не искам да разбера отговорът им, защото ако наистина има такъв, той най-вероятно ще ме отчае от човешкия вид.

Поради тази причина и аз като вярващите в това, че Земята е плоска, ще си живея в моя розов балон, без да се интересувам от това, което някои хора смятат или твърдят и се опитват да докажат. Защото ако се вслушам в техните доводи, това би означавало да повярвам в обречеността на човешкия вид, като интелигентен и прогресиращ вид на планетата.

Да, със сигурност някой ден ще се унищожим, но нека това да е от баналните стремежи за власт и пари, а не от тъпота.

 

Google+ Comments