book_christmastree1-216x300Знаете ли как протичат обикновено коледните и новогодишни празници за съвестния студент? Учейки и четейки. Защо ли? Защото изпитните сесии в различните университети макар да се разминават с по няколко дни, общо взето съвпадат като дати. Може да изтеглиш някой изпит за края декември. Ако имаш късмет, ще се освободиш от друг. При повечко късмет сесията ти ще започне в средата на януари, а първият ти изпит ще и през февруари, но…

Ако изброеното до тук не се е случило, то е възможно още на 5-и януари, в първия работен ден, да имаш изпитване, тест, контролно и т.н. Може да ти се наложи да предадеш и курсова работа, която си писал предните две вечери, защото нека си го признаем – докато всички около теб почиват, не винаги ти е до университетските истории.

И на мен самата ми се е налагало да чета, пиша и препрочитам това или онова в дните между празниците. Писала съм по две курсови работи едновременно, докато майка ми меси баница в кухнята и си припява песни на Лили Иванова. Колкото и да съм се опитвала обаче, никога не съм успявала да се съсредоточа достатъчно и да свърша необходимото. Затова ви моля, ако някой от вас знае трик как се учи в дните около Коледа и Нова година, нека ми го сподели.

Междувременно може би е най-добре да се примирим, че следващите дни не са най-удачното време от годината да се образоваме, а просто можем да си починем и да се насладим на прекараното време в уютна домашна среда.

Google+ Comments