Когато става въпрос за пазаруване по празниците ставам тотално друг човек. Харесвам безброй неща и… да си призная ги купувам. И то не само за подаръци ами за всичко, което ви дойде на ума. После банковата ми сметка е силно изтормозена и дълго време се възстановява от преживените празнични терзания. Но миналата година открих спасението, което се нарича MicroCredit.

Да, точно така, MicroCredit е небанкова финансова институция, която отпуска бързи потребителски кредити. Но нека първо да ви разкажа как стигнах до идеята, че е много по-добре да се възползваме от бърз заем вместо да се чудим как да посрещнем празника.

Та, споменах вече, че ставам тотално различен човек, когато пазарувам по празници – изпадам в някаква коледна истерия и искам да изкупя всички неща по магазините. И обикновено това се случва, но пък се случва и това, после да карам на пост и молитви. И миналата година положението с пазаруването за хилядите ми роднини, с които трябваше да прекарам празниците, беше същото. Впуснах се в бясно пазаруване. То не бяха пуловери, ризи, играчки, бижута, шалове, книги, настолни игри… и какво ли още не. В един момент, когато погледнах баланса на банковата си сметка, малко ми стана лошо. Държах сигурно 18 различни торби и торбички и знаех, че трябва да купя още подаръци, а освен всичко това трябва и да останат за някакво скромно съществуване. Ама сама съм си виновна, нали?

Представете си ме, като най-голямата кифла, с хиляди покупки, седнала на една от пейките в МОЛ-а, прегърбена от тежестта на житейската драма, която изпитвах в момента – от коя покупка мога да се откажа, за да купя подарък за децата на единия ми брат и от коя друга, за да си купя храна?

Точно в този конкретен момент на кифленско отчаяние, я видях – тя, моето спасение – рекламата на бързи кредити, отпускани от MicroCredit. Бързо намерих къде имат офис, да живеят новите технологии, и веднага, натоварена като селско магаре с хилядите торби, отидох да искам кредит.

Сега като се сещам за тази история продължавам да се превивам от смях, защото винаги се опитвам да си се представя как съм влязла в офиса им с изтерзана физиономия, милиард покупки, търсеща пари назаем, за да купи още толкова.

Това, което ми хареса още от самото начало е, че както и да изглеждах в този момент, служителите по никакъв начин не показаха по-различно отношение. Бяха любезни, обясниха ми подробно за различните възможности, които имам, съобразено с техните продукти, а условията бяха повече от изгодни. Личеше си, че имат отношение към клиентите и със сигурност спечелиха един дългогодишен в мое лице.

 

Google+ Comments