И на вас ли ви се случва да забравите да звъннете по телефона на роднина, на родителите си или на приятеля си. Последният много се обижда и тълкува забравянето като “ти не ме обичаш вече”. Иди сега обяснявай обратното.

Любовта не се измерва с броя позвънявания, а с нещата, които правите за хората, които обичате, когато сте заедно. Лошото е, че доста често не можете да им отделите от времето си и трябва да им разяснявате подробно задълженията си, за да не ви се сърдят.

no time for loveДа не ти остава време за любимите е нещо ужасно. Преживявала съм го и съм се питала докога ще ме търпят. След като се прибереш у дома от тежък работен ден, гледаш набързо да пооправиш, да приготвиш за хапване, след това да разтребиш, да се изкъпеш, а ако магистратура ти виси на главата – да почетеш за поредния изпит. Галопираш през задълженията си, напълно обсебен от мисли кое да свършиш сега и кое да оставиш за по-нататък. Преди лягане си страшно уморен и искаш тишина и спокойствие. Един разговор с приятели или близки ще те напрегне, а и си знаеш, че няма да си дори пълноценен слушател. Не са изключени проява на нетърпение, лесно влизане в конфликт. Най-мразя, когато слушам понякога безучастно, някой да ми задава отсреща въпроса: “Как мина деня ти? Ама защо си така унил – да не се е случило нещо? Кажи какво не е наред. Сигурна ли си, че всичко е ок? ” Не те оставят докато не изцедят и последната капчица от силите ти. А да не говорим, че точно преди лягане най не обичам отново да ме връщат към работния ми ден.

Привързаността и любовта към най-близките ни хора са вътре в сърцето ни и те няма да си отидат. Трябва да се стараем да намираме време за тях, но и те трябва да се стараят да ни разберат, че някои периоди от живота са много, много напрегнати и приоритетите ни са леко изместени. Ако не се обадим няколко дни, не означава, че сме ги забравили или сме спрели да държим на тях, а че се стремим да се развиваме, за да им осигурим по-добър живот в бъдеще.

Колкото и да сме заети обаче, уикендите трябва да са запазени за тях. Това, последното, да си го отбележа някъде!

Google+ Comments