Видя ли красива снимка на лавандулови поля винаги се сещам за нежния аромат на цветовете на растението. Някак много магична и феерична е представата ми за тях. Затова, когато на живо срещнах масив с лавандула, нямаше как да не направя снимка.

На лилавите растения попаднах случайно докато пътувах с приятели на излет в Родопите. Някак си объркахме пътя и се озовахме между Пловдив и Пазарджик. Гледайки през прозореца, съзрях множество лавандули. Помолих шофьора да спре, за да им се порадваме, да откъснем няколко цвята за аромат и разбира се, да направим красиви снимки.

За моя изненада истинското преживяване не бе толкова приказно. Пред лавандуловия масив имаше спрени около 5 автомобила, а вътре в него правиха професионални фотосесии. Помислих, че това са снимки за някое списание или нещо подобно, но грешах. Бременни жени, семейства, момичета, момчета – всички позираха и искаха точно онези снимки, които изкачат и в моето съзнание при мисълта за лавандула.

С приятелите ми решихме да застанем от единия свободен край и все пак да увековечим момента. Тогава обаче започна и интересната част. Едновременно няколко души ни казах, че им пречим да си направят снимките и че е необходимо да се махнем, за да ги изчакаме. Но как? Нима този лавандулов масив бе техен? Нали всеки от нас има прави да им се порадва? След като зададох тези въпроси, започна и разправията. Аз не съм конфликтна личност и бързо потуших страстите, но все пак кому беше нужно да се стига дотам.

В крайна сметка изчакахме да приключи единия снимачен екип и заехме тяхното място. Направените фотоси наистина се получиха прекрасни, дори и без професионален фотоапарат. Всички сме излезнали усмихнати и като истински модели. Затова и смятам да извадя няколко снимки и да ги сложа в рамка, за да им се радвам през цялата година.

Google+ Comments