Легендата за 47-те ронини не е от най-известните по нашите географски ширини. Тяхната история обаче е реална… случила се през 18-и век в Япония.

За тези, на които не им е известно, ронин е самурай, останал без господар. Тъй като самураите служат на господарите си до смъртта си и трябва да пазят живота им с цената на своя собствен, да останат без господар за тях това е най-тежката съдба, която може да ги сполети. Губят честта и смисъла на живота си.

Умишлено не гледах филма”47 ронини” по-скоро. Изчаках, за да не се влияя от мненията на другите, докато филмът беше нашумял. Изгледах го наскоро, за да съм безпристрастна, и трябва да призная, че тази холивудска продукция ми допадна. Не е филм за всеки зрител, разбира се, и няма как да бъде такъв. Има магия, интересен сюжет, любов, интрига и доста явно изразен конфликт между добро и зло. Най-много ми допадна обаче това, че разказаното е базирано на реален момент от японската история. След като изгледах филма, се зачетох по темата, за да разбера каква е истината без многото ефекти и измислици. Трябва да призная, че останах впечатлена.

 

Google+ Comments