Вече сме в разгара на лятото и все още сме на работа. И ако не сте планирали лятната си почивка побързайте да го направите, защото може и да не се класирате по хотелите и курортите.

Всъщност точно за това искам да говоря днес. Именно, че вече е необходимо да правим планове за летните, а и зимните си ваканции, месеци предварително, за да можем да сме сигурни, че ще имаме хубаво място за спане и евтини самолетни билети (ако искаме да пътуваме извън пределите на страната).

И ако не сте от тези хора, които обичат да си правят дългосрочни планове, сигурно този начин по който функционира туристическата индустрия ви изнервя изключително много. И ще ви кажа, че ви разбирам. Защото и аз съм от тези хора, които не обичат да си правят дългосрочни планове. Намирам го за много по-чаровно и естествено да следваш моментното си настроение и просто да събереш една раница дрехи и да отпътуваш за някоя дестинация (ако имаш възможността да го направиш, разбира се). Никой не знае как ще се чувства след 4 месеца, дали ще му се пътува, дали ще е в състояние въобще. Но истината е, че спонтанността много, много рядко може да се случи на хора, които са на постоянна работа, имат семейства и различни ангажименти.

Ето защо трябва да се планира. А ако не сте добри в това – оставете на някой друг да го направи вместо вас, а вие просто вземете доброто си настроение и пътувайте.

 

Google+ Comments