Има една стара българска поговорка: „Вместо да ти избодат очите, ти изписаха веждите“. Та и моята ситуация е доста сходна на тази, а работата си в ЕОС Матрикс започнах след сериозно притеснение, пред което ме изправи бившият ми работодател.

Работех в една малка фирма, когато разбрах, че съм бременна. Продължих да си работя почти до последно, след което излязох в майчинство. Реших да се възползвам от двегодишното майчинство, което ми се полага, а след изтичането на първите 9 месеца, работодателят ми периодично се включваше с покана да се върна по-рано на работа. Упорито отказвах това да се случи, тъй като вярвам, че е важен майчиният допир и постоянна грижа.

Майчинството ми изтече и дойде време да се връщам на работа. За мое учудване, колегата ми, когото бяха назначили уж само да ме замества, остана на работа във фирмата, въпреки че аз се върнах. Малко по малко, започна да ми прави впечатление, че когато имаше по-големи и по-важни поръчки, ги възлагаха на него, а мен ме игнорираха и се оправдаваха с какво ли не. И така, това продължи още. Поработих известно време,  детето ми тъкмо беше навършило три години и получих заповед за освобождаване. Мотивите на работодателят ми бяха, че така нареченият ми „заместник“ им бил много по-изгодна инвестиция, отколкото аз – млада майка с малко дете, което боледува и често ползвам болничен.

Започнах да си търся нова работа, което се оказа доста трудна задача и то точно поради тази причина, че имам малко дете, а никой работодател не иска да „разхищава“ средства за човек, който ще е често в болничен. В един момент бях почти на ръба да се отчая, когато една моя позната ми каза, че колекторската агенция ЕОС Матрикс в момента търсят служител по събиране и управление на вземанията за кол центъра им в София. Каза, че работата била интересна, а също така предлагали възможност за заетост на половин работен ден, което е подходящо за млади родители.

Признавам си, че в първия момент малко се замислих. Все пак, колекторските фирми в България не се отличават с положителна слава, но все пак реших да проуча компанията. Оказа се, че ЕОС Матрикс е една от най-големите колекторски фирми в България, част от международната финансова група – EOS Group, която е изградила високи стандарти в събирането на вземания, благодарение на международното ноу-хау, традиции и етичен кодекс, който спазват.

Нещата, които прочетох за ЕОС, ме провокираха да кандидатствам за работа там. Взеха ме наполовин работен ден, а сега, след години работа и вече на пълен работен ден, осъзнавам, че няма нищо случайно и че тази неприятна ситуация, пред която ме изправи предишният ми работодател всъщност е била лека спънка, за да намеря мястото си. Защото още с постъпването си започнах обучение, което беше обвързано пряко с работата. С течение на времето фирмата ми предостави различни възможности за развитие и придобиване на нови знания, освен това осигурява различни допълнителни социални придобивки, а екипът е повече от прекрасен.

Работата всъщност е много удовлетворяваща, защото ние не „тормозим“ хората да си плащат задълженията си, а се опитваме да разберем причината, поради която са спрели да си плащат и се опитваме да им помогнем да се справят със ситуацията по възможно най-благоприятния начин както за тях, така и за нашите клиенти, които не са си получили плащанията навреме.

Google+ Comments