Лъха на пролет вече. Усещате ли как плавно и постепенно, ден след ден се приближаваме все повече до по-топлите и приятни дни? Аз да! И знам, че дори да се появи някой по-студен или дъждовен момент, то ще е за кратко. Каквото и да се случи през март, за мен този месец винаги бележи началото на пролетта 🙂 А какво се случва, когато температурите се покачат? Дрехите намалят. Скоро, надявам се много скоро ще приберем палтата в гардеробите и ще сменим зимните ботуши с боти.

Така, всичко това ме навежда на мисълта, че жените скоро ще започнат отново да се оглеждат пред огледалото и да си мислят колко искат да отслабнат. Как не си харесват корема, бедрата, ханша и т.н. Именно заради тях днес възнамерявам да развенчая един мит за отслабването – само с коремни преси не се прави плосък корем. Питайте, който и да е по-запознат спортист или треньор и той ще потвърди думите ми.

Всеки от нас има мускулатура и тя може да се стегне дори за месец-два. Колкото и развити да са мускулите ви обаче, ще можете да видите очертани плочки единствено, ако се храните здравословно. Подкожните мазнините се изчистват с правилно хранене, а не с перманентна мускулна треска. Не че упражненията няма да ви помогнат, но ако Crunch-Challengeсе стремите към чудеса – ключът е по-скоро в храната. И нямам предвид липсата на храна и гладуване, а правилно хранене. Това означава да изключите пържено и мазно, да приемате повече зеленчуци и плодове, да ограничите тестените изделия, да приемате повече протеини от обикновено и по-малко мазнини и въглехидрати. А да, и да пиете поне по 1,5 до 2 литра вода на ден.

Google+ Comments