Почти няма човек, който поне веднъж да не се е огледал в огледалото и да не е изпаднал в паника – Пъпки, ами сега? Всеки иска те да минат само с едно намазване и ако може – веднага.

Това обикновено не се случва. Ще пропусна описанията на процесите, които се случват в тялото ни, за да се появят въпросните пъпки – хормони, алергии, обриви и още много други причини.

Когато пъпките на локални ние първо търсим начин сами да се справим с проблема. Това става основно по два начина – или със скъпа козметика, която сами си назначаваме, или с така наречените „бабешки“ методи и маски.

Аз лично съм пробвала доста от хранителните продукти върху лицето си. В Интернет има хиляди рецепти и комбинации за лекуване на пъпки. Все неща, които спокойно могат да влязат в някоя рецепта за кекс или друго сладко изкушение. Не мислете, че не съм пробвала и консултация с дерматолог – напротив! Явно не съм уцелила правилния, защото след прилагане на изписаните кремчета, лицето ми стана по-червено и от презряла диня.

За това отново се върнах на домашните рецепти. Да ви кажа – имаше резултат, но от коя точно комбинация – не знам! В продължение на месеци (защото прочетох, че постоянството е скритата съставка) слагах върху лицето си какви ли не хранителни продукти!

Мили хора, като за финал ще ви кажа следното – упоритостта се възнаграждава рано или късно – просто трябва да си намериш правилната рецепта за своя тип „кекс“ и да си я приготвяш редовно! Ако пък не стане, явно проблема изисква консултация с професионалист, който ще даде правилните напътствия.

Google+ Comments