Наскоро арсеналът ми от принадлежности за коса се увеличи. Новото попълнение е масажна четка за шампоан. Тя е създадена специално за масажиране на скалпа, като това предоставя множество ползи за косата. Аз съм много доволна и ви споделям някои от причини, които биха ви подтикнали и вие да си вземете подобна четка.

На първо място стимулира кръвообращението на скалпа, което подпомага доставянето на хранителни вещества до косата и стимулира растежа й. Следващото й действие е да премахва мъртвите кожни клетки, които са причина за нарушаване на кръвообращението на скалпа и натрупване на мазнини. А оттам и на по-малкото омазняване в корените.

Масажната четка за шампоан може да помогне да се успокои скалпът и да се намали раздразнението и свръхчувствителността. Оттам и на пърхота. Редовното й употреба спомага да се предотврати косопадът и да се заздравят космените фоликули.

Използването на масажна четка при къпане улеснява проникването на шампоана в кожата на скалпа, което предоставя по-добро почистване на косата. Благодарение на всичко това, разресването е по-лесно, придава се по-голям блясък и обем. Поне при мен ефектът е такъв.

Аз използвам четката при къпане при второто нанасяне на шампоан. По този начин хем допълнително почиствам косата си, но и ми помага да релаксирам. С нея масажът е толкова приятен, че няма да искате да излезете от банята. Пробвах да я тествам за масаж и на суха коса, но лично при мен се получава леко скубане и не е приятно.

За мен масажната четка за шампоан е изключително полезен аксесоар за грижа за косата, който предоставя множество ползи за здравето и красотата й. Аз ще продължа да я използвам и се надявам с времето резултатите да са още по-добри!

Google+ Comments