Предполагам сте срещали често този надпис покрай банкомати, в банки, вериги магазини, институции и частни домове. Аз лично не вярвах, че устройства за видеонаблюдение имат някакво значение изобщо, докато не ми се наложи на мен самата да се убедя във функционалността и интелигентността им.

Миналата седмица пазарувах от кварталния супермаркет обичайните за делничен ден покупки: мляко, хляб, колбас, плодове и зеленчуци.  А, да, и перилни препарати, които увеличиха крайната сума. Прибирайки се вкъщи обаче, установих, че касиерката ми е върнала с 20 лв по-малко и бях 101% сигурна в това. Върнах се обратно в магазина, поисках да говоря с управителя и му обясних ситуацията. Човекът бе много любезен и отзивчив, предложи касиерката да си засече касата, за да се установят евентуални разминавания. Същата, не знам как е брояла и дали умишлено сбърка цифрата, но според нейните семтки всичко беше точно. Аз обаче продължих да настоявам, че не съм милионер и много добре знам с колко пари съм излязла, какво съм купила и колко ресто трябва да ми остане. Така управителят предложи да прегледаме като краен вариант видеозаписите от касата, на които ясно ще проличи кой прав, кой крив.

Voila! Вместо 80 лв на записа ясно си личеше как момичето ми връща 3 банкноти по 20 лв или общо 60.

Изводът: когато сте сигурни в правотата на своето твърдение, отстоявайте до дупка и имайте едно наум, ако сте решили да лъжете и  около вас има охранителни камери. 🙂

secure

Google+ Comments