С нетърпение очаквах да дойде пролетта. Вече все по-често се случва тя да настъпва само за два-три дни, а след това да идва лятото с цялата си мощ. Но аз чакам онова малко междинно време между зимата и лятото, в което е толкова прекрасно да се ходи на излет в планината или някъде на красива природа. Всъщност то е прекрасно да се ходи в планината във всеки сезон, защото всеки един сезон крие своята различна красота.

Зимата примамва с бялата си красота, която ни пренася в някоя приказка. Лятото е зелено и леко прохладно, изпълнена със свежест и очарователни гледки. Есента е един от любимите ми сезони в планината, тъй като има толкова различни цветове и е прекрасно. Но пролетта е една от най-хубавите защото на първо място всичко се събужда за нов живот. Уханието на планината и всичката разлистила се растителност е прекрасно и разходките се изпълват с аромати свежест.

Ето защо всеки път след дълга и студена зима, в първите по-топли и приятно пролетни дни, не изпускам възможността да се разходя и да се насладя максимално на аромата на планината.

Google+ Comments