Знаете ли кое му е хубавото на лошото време? Ами, дава ти повече свободно време 😛

Какво да ви кажа, аз съм оптимист човек. Откривам хубави неща дори в тези, които са на пръв поглед негативни. Затова предлагам ви моите любими занимания, с които запълвам ежедневието си, когато навън вали, духа вятър или е мрачно и неприятно.

a_book___tea___rain___love_______by_shadows_in_twilight-d7bcz921) Чета книги – списъкът ми с must-read книги е толкова дълъг, че цял живот няма да ми стигне да го преполовя. Знам го, но не се отчайвам. Гледам на всяко отметнато заглавие като на лично постижение и личен триумф. А през есента постигам видимо повече подобни триумфи.

2) Гледам филми и сериали – добро де, от време на време зяпам и реалитита. Толкова много ТВ продукции има, които са ми интересни и които все оставям “за някой ден” или “в близко бъдеще”, че чак ме е срам… сега имам възможност обаче да наваксам с някои от тях.

3) Пия кафе с приятели – може да поканя някой на гости у дома или да седнем в любима сладкарница. Във всеки случай е супер готино да си в приятна компания, на весела приказка, да хапваш шоколадова торта и да пиеш топло капучино, докато дъждът навън ромоли.

4) Играем настолни игри – може да звучи малко детинско, но е толкова забавно! Аз например обожавам да си блъскам мозъка над Scrabble-a, да подлагам търговския си нюх на тест в игра на Монополи (нали съм дипломиран финансист вече) или да развихрям въображението си в игра на Dixit.

5) Пъзели – когато започна да редя един, не издържам докато не го довърша целия… а това понякога отнема дни наред! Подобно начинание ми е невъзможно през лятото. Тогава хич не ме свърта да си седя у дома.

Е, това са моите любими занимания през есента и в лошото време. А кои са вашите?

Google+ Comments