Наскоро по едно телевизионно предаване направиха предложение за брак в национален ефир по време на живо предаване. Еми момичето се съгласи да сключи брак с човека…, но пък смее ли да откаже. Пред толкова много хора, в национален ефир, като всички очакват от нея единствено да каже заветното “да” и всички да се радват на тяхното щастие.

Изключително неприятна ситуация според мен. Това е интимно нещо, което трябва да остане такова. И да, напълно осъзнавам, че това, което казвам в момента е личното ми мнение и има сигурно много жени, които мечтаят за подобен романтичен жест, но подобен тип предложение си е удар под кръста. На първо място жената е поставена в ситуация, в която трябва да даде моментален отговор. Ако мъжът е обмислял възможността през определен период от време, то от жената се иска да изстреля отговора на едно такова предложение за секунди, което е напълно нечестно. Все пак това е голяма стъпка във взаимоотношенията между двама души и не бива да бъде взимано току-така. И това трябва да се случи и от двамата. Не само мъжът да се куми да направи крачката и да падне на колене.

Подобен тип публични предложения за брак се правят от страх. Страх, че жената може да не приеме предложението, или да поиска да си помисли известно време. Което автоматично ще нарани мъжката гордост на този индивид. Когато го направят публично, това не е романтичен жест. Това означава, че жената със сигурност ще каже “да” защото жените сме устроени по този начин – осъзнаваме необходимостта да не нараняваме мъжката гордост. А после? После дали ще стигнем до извода, че трябва наистина да се омъжим за този човек? Дали ще сме готови да направим и това публично? Това зависи от взаимоотношенията и нас самите.

А вие бихте ли искали да ви направят предложение за брак на публично място?

Google+ Comments