Като всяко младо момиче и аз обръщам внимание на външния си вид и обичам да пазарувам. Шопинг терапията е удоволствие, от което не се лишавам, когато имам малко пари в излишък и, разбира се, когато има неща, за които си струва да се поохарча.

Woman-ShoppingПоради тази причина искам да кажа на всички дами, че сега е най-подходящият момент за умно пазаруване. Краят на януари и началото на февруари е моментът, в който по-скъпите магазини пускат дрехите си с отстъпи от 20% до 50″, та дори и на 70%. Има си логично обяснение защо го правят – просто разчистват пространство, за да могат да заредят витрините си с новата колекция пролет/лято. Разбира се, за всички нас като потребители това освобождаване на пространство е повече от добре дошло. Аз например съм си купувала сако, намалено от 80 лв. на 25 лв. Веднъж попаднах и на супер сладурските боти, които също бяха намалени с почти 80% от първоначалната си цена.

Уловката в такива моменти е, че хубавото свършва бързо, затова трябва да сме от първите, докопали се до отстъпките. Освен това най-често размерите, които остават в наличност, са L и по-големи, което не е по моя вкус, но е разбираемо защо се получава.

Друга уловка е, че е необходимо да задействате самодисциплината си. Може да се поддадете на еуфорията от шопинга и като се приберете у дома да установите, че сте купили неща, които на практика никога няма да облечете. Внимавайте и винаги мислете за какво си давате парите.

Толкова от мен! Аз отивам да направя традиционното си януарско, умно пазаруване 😉

Google+ Comments