Празничният сезон идва, а вие имате чудесен повод да избягате от сивото ежедневие на непознато място далеч от дома и да се отдадете на заслужена почивка. Еххх!… Докато вас ви няма обаче, домът ви може да бъде посетен за кратко от едни други обитатели – онези, които влизат с празни ръце и излизат с пълни. Празниците са любимият сезон и на крадците, защото им предоставят възможност да нахлуват в домове необезпокоявани. На тях не им се налага да купуват подаръци – те просто влизат с взлом и си ги взимат.

В днешни времена вземането на предпазни мерки вече не е препоръчително, а се е превърнало в задължително. Тъжно, но факт! Някога не е било така. Баба ми ми е разказвала как навремето хората даже не са заключвали домовете си. Направо не е за вярване. Аз ако не стана да проверя дали съм заключила вратата, не мога да заспя.

person looks out of corner. 3D imageКакво гарантира сигурността на дома ни, когато сме далеч от него? За мен лично това е алармената система, съчетана с видеокамери от Боду СОД. И понеже не се разделям с лаптопа си, когато съм на почивка, мога да наблюдавам какво става около дома ми и от разстояние. Дори когато съм на работа, понякога хвърлям по едно око на обстановката вкъщи. Голямо удобство се оказаха тези камери.

Знам, че автопатрулите на Боду СОД се следят с GPS система, така че ако алармената система се включи, на мястото ще бъде изпратен най-близкият екип. Бързата реакция е ключов фактор при такива престъпления. Най-важното обаче е, че мога да се чувствам спокойна, че домът ми е защитен, докато мен ме няма.

Google+ Comments