Не са много далече от истината хората, които твърдят, че животът в София е тежък ад. И то не само от гледна точка на транспорта, за който на първо време се сещат всички, но и откъм настаняване. Най-тежко ни е на нас студентите, които нямаме особено високи доходи, и ако не ни вземат на общежитие, сме принудени да търсим квартира, а поради пренаселеността те са на изключително високи цени.

Имах си аз една хубава квартира доскоро, но хазяйката нещо поалчня и реши да ми вдига наема. Казах й, че не мога да си позволя повишението от 40лв., само защото била купила нова пералня, но едно си баба знае. И реших да се изнасям. За щастие след няма и десетина огледа, си намерих нещо, което ми хареса и го капарирах. В много удобен квартал е, боксониера с почти всичко нужно. Имаше един проблем обаче, нямаше как да си преместя покъщнината, а тя не е чак толкова малко, колкото може би предполагате. Не исках да разкарвам родителите ми от толкова далече само заради това, затова реших да открия някоя хамалска фирма, която да ми свърши работата.

В мрежата има стотици такива, но аз без много да му мисля се спрях на хамали от Къщата Беглец. Момчетата се оказаха пичове, дори си купих и кашони от тях, за да си опаковам багажериите, а оттам нататък те се заеха с носенето (в кооперацията няма асансьор) и транспортирането до новата ми квартира. За успеят да го извадят, ми разглобиха леглото, а като пристигнахме в новия ми дом – го монтираха отново. Та направих правилния избор като им се доверих.

Сега се настанявам в новата ми суверенна територия и я персонализирам, така че да ми е хубаво в нея и да бъде моят малък рай в огромния софийски ад 🙂

Google+ Comments