Всеки рожден ден е специален, защото тогава сме поели първата си глътка въздух и сме заявили присъствието си на света. Отбелязването на подобен повод е свързано с радостта, че сме прекарали още една невероятна година. Има обаче и рождени дни, които са белязани от специфични обстоятелства. Такъв бе и моят, защото бе по време на пандемията.

С нетърпение очаквах да отпразнувам поредните си 365 дни на земята, без да се притеснявам, че годините ми нарастват. Бях направила планове откъде ще поръчам торта за колегите в офиса. Планирах градинско парти с близките и приятелите си. Положих големи усилия да намеря подходяща локация, която да има невероятна гледка, вкусна храна и любими напитки. От различни сайтове подбрах и поръчах украса, която обаче така и не пристигна. Питате се защо – защото обявиха извънредно положение и спряха доставките.

Не знам дали може да си представите двойният шок, който изпитах. Първо, защото се притеснявах за здравето на всички около себе си, и второ – защото всичките ми планове пропаднаха. Някак си успях да се съвзема и да осъзная, че ще пропусна само едно парти, а не целия си рожден ден. Може да звучи малко самовлюбено и егоистично, но аз съм човек, обичащ празниците. Подобна пандемия срина всяка надежда за мен.

Все пак, когато настъпи празничният ми ден, останах невероятно изненадана. Получих телефонни и видео обаждания от най-близките си приятели. Колегите ми бяха организирали скайп среща, чрез която ме поздравиха и си казахме виртуално наздраве. Социалните ми мрежи преливаха от пожелания, тъй като хората вече не бяха забързани в ежедневието си, а имаха време да обърнат внимание на тези поздравителни детайли. Най-докосващото от всичко бе серенадата, която получих под прозореца си от любимия си човек. Въпреки че живеем заедно, успя да ме изненада и да ме накара да се почувствам най-значимия човек на света.

В края на рождения си ден разбрах, че не приготовленията, почерпките и партитата са важни за отбелязването му. Единствено има смисъл да се чувстваме обичани и заобиколени от хора, мислещи за доброто и щастието ни. Честно да ви споделя, по-хубав празник не съм имала!

Google+ Comments