Аз съм от хората, които често изпадат в безсмислени тревоги за глупави неща. Обикновено това наистина ме параноясва, а на приятелите ми им е особено забавно, поне пред по-голямата част от времето.

Така поредното ми попадение беше, когато изпаднах в луда паника, че не съм изключила ютията вкъщи и тръгнах да се връщам от другия край на града, за да се уверя, че няма да подпаля апартамента. разбирайте, че в такива ситуации в главата ми няма нищо друго освен апокалиптични сценарии за това как съм унищожила чужда недвижима собственост и цял живот ще изплащам щетите, причинени по моята глупава разсеяност и непредпазливост. И така тръгнах аз да се връщам към квартирата си, за да мога да “спра” ютията, която не бях и сигурна, че съм оставила да работи, а в последвалите събития сякаш не участвах лично. Сега като се връщам към тях сякаш се гледам отстрани и не мога да повярвам, че са ми се случили наистина.

Качих се на автобус, който естествено има определен маршрут, спира на спирки, престроява се и прочие, което упражнение ми се стори изключително бавно и след две спирки реших да сляза и да си хвана такси. Качих се на едно такси от стоянка до спирката и му казах адреса, на който трябва да ме закара. Човекът тръгна да си върши задълженията, но разбирайте, че градът никак не е малък, а задръстванията – големи. Еми не издържах. Помолих го да ме остави, платих му и слязох от таксито. Следващото, което започнах да правя, за да стигна максимално бързо до нас, за да изключа ютията, беше да започна да тичам… на токчета… с две пълни торби с покупки и дамска чанта…

Разбира се по едно време паднах. Едната торба пълна с всякакъв зарзават се разхвърча около мен със страшна сила. започнах да събирам всичко и нервно да ги блъскам обратно в торбата. Продължих да тичам и докато стигна до апартамента си, минавайки покрай една огледална витрина, а човечето, което ме гледаше оттам приличаше на АмГъл.

Влетях в апартамента си с размах, хвърлих торбите, а ютията съвсем спокойно си стоеше на обичайното място, напълно изключена и чакаща отново да бъде използвана.

Google+ Comments