googleКомпанията, чиято история започва в стаята на студентско общежитие и гараж, днес е известна по цял свят. В момента тя има над 70 офиса в 40 страни. Всички те са различни, но имат и общи черти – комфорт и условия за позитивно настроение във всички сътрудници. Тук истински вярват, че производителността на труда е право пропорционална и зависи от това, колко комфортно и весело се чувстват зад стените на офиса служителите. А офисите са наистина зашеметяващи. Един от тях, за който ще стане дума днес, е разположен в сърцето на Швейцария – в Цюрих.

Над създаването на интериора са работили дизайнери от Camenzind Evolution. Огромната площ от 12 000 кв. м е била нужна не толкова за фирмени планьорки, а и за особения фирмен стил в дизайна.

Философията на компанията гласи: Гугъл – това са преди всичко хората. Именно за тях са създадени всички условия. Просторни работни помещения, впечатляващи с размерите си монитори, специални помещения, където може да се уединиш с компютъра си и да поработиш над даден проект в гордо единение, библиотека, оформена в класически стил, и зона за отдих, където може да полегнеш и да починеш.

Ако мозъкът ви моли за таймаут и за пощада, може да отидете в стаята за игри, където покрай игрите можете да послушате и жива музика – на специално оборудвана сцена често се изявяват различни музикални групи.

Удобни разнокалибрени кресла и тъмночервени драперии по стените – това е залата за презентации. А по съвместителство вечер се превръща и в киносалон.

Разбира се, че има и грижа за здравословното хранене на служителите. Освен столовата, в която може да изберете както европейска, така и източна кухня, има и много кафе зони и автомати за фрешове.

Особената и непринудена атмосфера в швейцарския офис напомня на клуб. На работа може да дойдеш и с детето си или с домашните любимци, и тук-там на чашка чай да обсъждаш теми, които те вълнуват. Е, и работа се случва, и то сериозна – но някак незабелязано…

 

Google+ Comments