Случвало ли ви се е да чуете изказване по свой адрес, че сте прекалено силен характер, за да може някой мъж да ви обича? Ако не, значи сте от щастливките. На моя приятелка й се случва редовно. И то не защото тя наистина е толкова силен характер, колкото просто не е попаднала на мъжа, който е достатъчно уверен в себе си и в способностите си, че може достойно да застане до нея.

Тя всъщност е оправна. Не защото иска да върши всички “мъжки” неща сама, а защото така й се е стекъл живота. Налагало се е през годините да поеме тези задължения и когато мъжете я видят да ги прави, вместо да я отменят, се опъват на дивана и се наслаждават на почивката.

А тя, като всяка една жена иска да се чувства такава. Нежна, желана, обичана, ценена. Но това вече дълго време не може да й се случи. И аз продължавам да си задавам въпроса – дали мъжете са толкова зле възпитани, че не могат да оценят женствеността в една наистина умна, интелигентна, чаровна и изтънчена жена, или наистина се страхуват от подобен тип жени. И ако второто е вярно, то не мога да разбера какво точно ги плаши?

Мога само да предполагам и това едва ли ще се доближава до реалността. Но отговорът на този въпрос ще бъде от изключително значение за всяка една жена. За това призовавам вас, мъже, моля, дайте лъч светлина по този толкова сложен за нас въпрос. Много ще се радваме да научим вашата гледна точка.

Google+ Comments