Казват, че студентските години били най-хубавото нещо. Аз лично не вярвах на тази сентенция доста дълго време, предвид това колко натоварена бях в университета, поне първите две години. Време за тъй наречения студентски живот почти не оставаше, покрай безкрайните лекции, курсови работи, задължения и изобщо лично развитие, а и честно казано изобщо не си падам по изпълненията, които връстниците ми правят в Меката на забавлението в столицата – Студентски град.

Има обаче други видове забавления, по които си падам. Като например екскурзиите – летни, зимни, а сега и пролетни. На 8-ми декември всяка година откриваме някое приятно местенце в планината, където да прекараме празника весело и да се позабавляваме.

Тази пролет с колеги от курса и не само решихме да си направим и една пролетна студентска почивка през уикенда, отново някъде в планината. Един от колегите ни препоръча едни вили до Цигов чарк – в Родопите. След като разгледахме и други оферти, решихме, че тази ни устройва най-много и си я резервирахме за уикенда. Настанихме се по 6 души във вила – общо две вили. Единият от дните прекарахме около язовир Батак, където си направихме пикник, а другия – във Велинград. Успяхме да отскочим и до Батак, разгледахме градчето и Историческия музей, където ни разказаха за клането при потушаването на Априлското въстание в града.

Първата вечер се забавлявахме в механата на вилното селище, където ни пускаха хубава музика, а ястията бяха повече от вкусни. На следващата се събрахме в едната от вилите, чиито трапезария беше достатъчно просторна, че да побере всички ни. Пийнахме и се забавлявахме доста добре. За съжаление уикендът премина много бързо, но пък мога да кажа, че си прекарах страхотно. Ето това за мен означава истински студентски живот и спомени, които ще останат завинаги.

 

Google+ Comments