Блогът ми е неизменно свързан с модата и както знаете, понякога тя изисква жертви. Аз имам противоположно мнение по темата и затова ще ви споделя най-важният извод, който направих от „модните Оскари“ за 2022 – Met Gala. Той, по ирония на съдбата, пак е свързан с Ким Кардашиян, но този път не в положителен смисъл.

За тези, които не са наясно, Met Gala се организира от 1948 година насам. Традицията му е а се провежда в Музея Метрополитън в Ню Йорк и да събира средства за отдела за изкуства. Всяка година в първия понеделник на май се събират едни от най-големите звезди и показват тоалетите си по определена тема, за да спомогнат за събирането на средства.

Тазгодишната тематика бе „златната епоха“, която е обхванала САЩ от около 1870 до 1900 г. някои от звездите са я интерпретирали прекалено буквално и се появиха истински бляскави и позлатени. Други пък не спазиха темата и дойдоха просто красиви и провокативни. Но една звезда прикова вниманието към себе си – Ким Кардашиян.

Риалити звездата се появи с роклата на Мерилин Монро от изпълнението на „Happy Birhday Mr. President”. Въпреки че оригиналът бе върху нея само за 10 мин. и се е наложило да ескортират роклята с охранители, която междудругото струва почти 5 мил. долара, Ким е отслабна и с 8 кг. Представяте ли си – за едно рокля и за няколко минути.

Но това, което искам да отправя като послание с този текст, е да не се оставяте на суетата да влия на здравословното ви хранене. Никое лишение не е достойно, щом вреди на здравето. Ким признава, че се е подлагала на изтощителни тренировки и прием на малко, но изчистена храна. Затова, моля, не правете като нея. Ценете пълноценния живот, без значение от дрехите, в които искате да влезете. Просто не си струва!

Google+ Comments