Всяко малко момиченце обича да слуша приказки преди да заспи. От онези приказки, в които бедно момиче, среща своя принц, женят се и всички заживяват щастливо. Е, няма такива приказки в живота. Дори новият прочит на старите приказки представят действителността малко по-различна – целунала тя своя жабок и познайте…и тя се превърнала в жаба.

Ще кажете в днешно време няма истински принцове. Напротив има. Дори и в Европа има останали монархии като – Белгия, Великобритания, Дания, Испания… Те и сега имат своите крале, кралици, принцове и принцеси.

Даже съвсем на скоро се състоя дългоочакваната сватба на последния (за сега) принц, който е във възраст за женитба във Великобритания. Той сбъдна мечтата на едно обикновено момиче, което вече е принцеса. Дали това е било желанието й като малка, никой не може да каже. Постигнала е известност и преди сватбата си. Едно поне е сигурно – била е на точното място и в точното време.

Принцовете съвсем не са глупави. Даже титлата принц е като степен на образование. Те имат достъп до всичко най най. И на тях не им е лесно. От малки са научени да се пазят много и от всичко. Има доста ограничения, които трябва да спазват. Мислите си, че е не е толкова трудно (това все пак е цената, която трябва да платят за всичко, което получават наготово). Не е лесно, даже понякога е досадно да не можеш да си купиш дори една закуска от магазинчето отсреща. И всичко поради мерки за сигурност. Всички те познават и не можеш да излезеш, без да си срещнал поне един от тези погледи, казващи – виждал съм те някъде. И това се отнася за известните хора, без кралско потекло, представяте ли си ограниченията на принцовете и принцесите?

Факт е че петият по ред за короната е вече зает, сега очакваме неговото поколение. Отново ще има залози за името на бъдещите му деца, за болницата, в която ще избере да роди херцогинята на Съсекс, дори и за цвета на роклята, с която ще бъде облечена, представяйки новият претендент на короната. Всичко това е доста хипотетично, в далечното бъдеще, но ако съдим по миналото, това е напълно вероятно да се случи.

И така мили момиченца, не спирайте да мечтаете за вашия принц, пък дори и той да не живее в огромен замък, пълен с безброй слуги. Най-важното от всичко е вие да сте неговата принцеса и да се отнася към вас като с такава, пък дали е трети или пети подред претендент за короната, това не е от значение. Важно е да е на първо място във вашето сърце.

Google+ Comments