Коледа е! Един от най-семейните празници в християнския календар. Но също така и един от празниците, които са се превърнали в най-големите машини за пари. Всеки бърза да купи за близките си най-хубавия подарък или подаръци, да ги зарадва с нещо, което ще им влезе в употреба или просто ще им донесе радост и усмивки. Коледа се е превърнала в огромна машина за пари за един огромен процент от индустриите на пазара. Подаряваме си всичко – бельо до домакински уреди. Ето защо всички, които работят в обслужващия сектор работят изключително много по това време на годината.

Но за мен Коледа не е в подаръците, а в това да се съберем колкото е възможно повече близки роднини и да си споделим за времето, в което не сме били заедно, но сме искали да бъдем. За това какво ни се е случило през годината – през какво сме преминали, добро, лошо, смешно, иронично и въобще всичко, което сме запомнили и си заслужава да се сподели с близките ни хора.

Тези моменти, когато усетите допира на близките си, знаете, че са тук до вас, можете да ги видите, чуете, докоснете, прегърнете. Това е най-истинския смисъл на празниците, не само коледните такива. Не яденето, пиенето или подаръците.

Ето защо отделете време на близките си хора, прегърнете ги, целунете ги, дайте им от топлината си и ги накарайте да се чувстват наистина обичани. Така Коледата ви ще бъде наистина приказна!

Светли празници!

Google+ Comments