Не знам за вас, но на мен вече ми омръзва от 40-градосувите температури и жаркото слънце. В големия град летата са като средновековно мъчение. Не можеш да прекараш и 5 мин. навън без да те обгазят колите и да се изпотиш целия.

Знам, че сте наясно за какво говоря. Лично аз нямам търпение да си взема душ, непосредствено след като се прибера у дома, защото това буквално са най-спокойните и разхлаждащи минути от ежедневието ми.

А когато става дума за останалите, моят летен трик се нарича термална вода.

Термалната вода е козметичен продукт с много широко поле за ползване. На практика тя е вода, която е богата на минерални соли и най-различни полезни микроелементи. Има успокояващо и хидратиращо действие. Може да се прилага при зачервявания, рани, контузии и ухапвания от насекоми. Действието й се усеща мигновено и между другото няма възрастово ограничение. Използваме са както при деца, така и при възрастни хора.

Още в началото на лятото аз си купих от аптеката промо пакет на Avene с хидратиращ крем за лице с 50 фактор + шишенце с термална вода. Когато съм навън и усетя лицето си твърде замърсено, отварям чантата си, взимам вълшебната тубичка и на разстояние от  30 см пръскам директно в лицето си. Разбира се, затварям очи. Термалната вода не просто ме разхлажда, но ми помага да защитя кожата си. Когато се потим, порите се отварят и така в тях може да попаднат различни замърсявания. Термалната вода ги изолира и предпазва кожата, като създава превенция от пъпки и други подкожни образувания.

И като казах, че е „вълшебната тубичка“, нека ви споделя кратка поучителна история. Веднъж, докато се прибирах от работа, видях едно момченце да пада. Ожули си коляното, но аз извадих шишенцето с термална вода, казах му колко е вълшебна и как само да го пръсна и раната му ще заздравее. То спря да плаче и само след минута пак тичаше след топката си. Забрави болката за секунди! Мисля, че някои майки могат да се възползват от поуката на тази история 😉

Google+ Comments