Processed with VSCOcam with a4 presetОпитвам се, скъпи читатели, опитвам се малко да намаля кафето, защото на моменти имам чувството, че злоупотребявам. В най-екстремните ми дни стигам до три кафета на ден, но си мисля, че спокойно бих могла да карам и само с по едно… понякога.

От няколко седмици вече не си пропускам сутрешното кафе, но по обяд или следобед, когато ми се припие второ, си правя черен чай с прясно мляко. За момента ми се получава, не изпитвам кофеинов глад и трябва да ви кажа, че чаят е изключително вкусен, услажда ми се и наистина има събужда. Въпреки че по мое мнение ефектът не е същият, какъвто е при кафето. Все пак неизбежната истина обаче, си е неизбежна истина. Оказва се, че черният чай ми е по-вкусен, дневно мога да пия по две чаши от него и освен това го приемам без захар (което ми е невъзможно при кафето). Така си спестявам и една дневна захарна доза.

Това, което трябва да знаете за черния чай (ако и вие решите да го пробвате), е, че е желателно той да се приема около полови час преди и след хранене. Без значение дали си го купувате на листа или на пакетчета, не го запарвайте повече от три минути. Това е оптималното време, за което да извлечете максимума от полезните му свойства, след което започва да нагарча и да оставя леко неприятен вкус в устата. Аз лично предпочитам по-леките варианти на черен чай като English Breakfast например, но вие можете да си харесате друг. Ако не знаете кое ви допада повече, вземете си по няколко вида и ги опитайте последователно, за да усетите разликата. Също така не ми допада в комбинация с лимон, но това отново е въпрос на вкус.

Запомнете само, че черният чай и прясното мляко наистина се допълват по прекрасен начин.

Google+ Comments