Често сме чували израза и твърдението, че жените сме нежния пол. Това до някъде е вярно, защото жените сме по-емоционални същества. И може би е свързано с факта, че всеки месец хормоните ни се разбунтуват. И от горе на всичко трябва да износим и отгледаме поколението.

Всъщност точно факта, че телата ни са създадени да износват и раждат поколението, прави жените по-силни чисто физическо ниво. И не ме разбирайте погрешно, не говорим за вдигане на тежести или нещо подобно, а за издръжливост на критични ситуации, нашите организми са пригодени да понесат много повече болка и лишения от мъжките.

Но в същото време ние наистина сме нежния пол. Защото имаме нужда от това да сме обичани, да усещаме тази любов с дела и жестове, с нежности, прегръдки.

Сигурно ви звучи изключително изтъркано, но това е факт. Мъжете (може би травмирани от определени социални стериотипи) трудно показват емоциите си, нежността си спрямо своята половинка и прочие. Това може да бъде доста трудно, ако по натура човек е по-чувствителен, независимо от пола си.

Ето защо аз съм на мнението, че трябва да даваме свобода на емоциите си, без да се срамуваме от тях. Те са нещото, което ни прави хора и истински. Иначе ако ги подтискаме, рискуваме да се вкараме в апатичния свят на машините.

Не случайно всяко едно приложение за чат комуникация има широка гама от емотикони, които да могат поне малко да доближат общуването чрез интернет до нормалното, човешко комуникиране.

А факта, че жените сме създадени да бъдем обичани… Е… всяко едно човешко същество се стреми към това, нали?

Google+ Comments