kunevaНе гледам често политически предавания, но в последните седмици с наближаването на изборите за европарламент друго няма какво да се гледа. В съботните и неделни, уж развлекателни блокове, кандидатите за Брюксел се редят един след друг.

Та в предаването на Сашо Диков в събота участваха, но поредно бившият еврокомисар Меглена Кунева и бившият министър на външните работи Надежда Неински. Водещият обясни, че участието е било уговорено отпреди месец, като първоначалната идея е била двете кандидат-евродепутатки да застанат една до друга. Неински се съгласила, но Кунева категорично отказала, затова ги поканил поединично.

Всеки човек, който не просто гледа, а и мисли, логично би си задал въпроса: защо бившата комисарка отказва едно такова съвместно участие, в което на поне пръв поглед няма нещо кой знае какво. Само на пръв поглед обаче. И ще ви кажа каква е моята версия.

Причината е много проста – съпоставката между двете не работи в нейна полза.

Първо Надежда определено е по-хубавата жена от двете. Ще кажете какво значение има това в политиката. Има, разбира се. Външността в политиката има значение при мъжете, какво остава, когато говорим за жени.

Второто, колкото и да е спорна като политик Михайлова, има нещо, което не може да се отрече – тя е автентично синя. Нещо, което не може да се каже за другата претендентка. Тя се опитва да си присвои дясна идентичност от години, без това да й се отдава особено добре, лявото й минало й тежи като воденичен камък.

Хайде кажете ми сега, ако вие бяхте пиар на Меглена бихте ли я посъветвали да седне до Надежда. То пък и името и едно хубаво – и заредено с оптимизъм. 🙂

 

 

 

Google+ Comments