Harry_Potter_Cursed_Child_PlayИмам добра новина за феновете на момчето магьосник Хари Потър. Така и така съм тръгнала в последно време да ви споделям за събития от книжния фентъзи свят, нека продължа серията.

Официално излезе новина, че на 31 юли по книжарниците ще се появи нова, 8-ма книга за момчето с мълниевидния белег. Нейният сюжет ще е базиран на пиеса в две части, която ще излезе по същото време. Историята ще е посветена на най-малкия син на Хари, Албус Сивиръс, а действието ще се развива 19 години по-късно от показаното в книгата “Даровете на смъртта”. По съставянето и визията на пиесата Роулинг си е партнирала със сценариста Джак Торн и режисьора Джон Тифани.

Заглавието на продукцията и респективно на новата книга в оригинал е Harry Potter and the Cursed Child, което според мен ще се преведе като Хари Потър и прокълнатото дете. Някъде прочетох, че малкият Албус ще е наследил т.нар. семейно проклятие, което се чудя какво ли ще бъде. Може би способността за говорене на змийски език, а може и нещо друго да е.

Чела съм всички книги на Дж. К. Роулинг, докато ходех още на училище, и съм им голям фен. Само тези криминалните още ми убягват от полезрението, но и до тях ще стигна един ден. Чудя се обаче дали тази 8-ма от поредицата за Хари ще ми бъде също толкова интересна както предишните? Дали да си я купя, когато излезе, за да я наредя сред останалите издания? Предполагам, че ще имам доста време да реша. На родните ни издатели ще са им нужни поне няколко месеца след датата 31 юли, докато преведат и издадат изданието. Може дори да го публикуват на 13 декември по стара традиция.

Google+ Comments