Налагало ли ви се е да правите основен ремонт на стая или цял апартамент? Ако, да, вероятно знаете, че преживяването е колкото приятно, толкова и кошмарно…

want-to-repair-remodel-rebuild-redesing-renovate-home-office-in-delhi-gurgaon-india-home-office-renovationsОт една страна, ти се открива шанс да се развихриш откъм цветове, материали, комбинации и т.н. Можеш да излезеш от зоната си на комфорт, да пробваш нещо ново и да видиш колко далеч би стигнал. Ще оформиш всяка стая така, както на теб ти харесва, по собствен стил и дизайн. Това е прекрасна възможност, която обаче крие редица рискове и препъни-камъчета.

Един ремонт е съпътстван от толкова много грижи, че само мисълта за тях действа демотивиращо. Най-напред трябва да почистите и разчистите цялото помещение, което е много досадна процедура. Изхвърляте множество вещи, с други се чудите какво да правите, а трети просто не знаете къде да приберете, защото не ви се разделя с тях. След това започвате да сваляте тапети, да лющите мазилка, да къртите плочки… Разглобявате мебели, изхвърляте стара техника, килими, завеси и т.н. Може би сменяте дограмата или подменяте вратите заедно с касите им. Образува се много мръсотия и са неприятни количествата боклуци, които после трябва да разчиствате… Да не споменавам финансовото изражение на един ремонт, обстойното и неизбежно обикаляне по магазините, разправията с майстори, съседите, които идват да ти тропат на вратата, че вдигаш шум и не на последно място ангажираността на 90% от свободното ти време и натрупващата се умора. Да ти се отще да правиш ремонт само като си помислиш какво ти предстои!

Но после пак се замисляш, че преминеш ли през целия този етап, накрая ще можеш да се настаниш на място, за което да си кажеш: това е моят дом и той отговаря на моята идентичност. Промених го по собствена умисъл, успях да завърша ремонта и съм доволен от постигнатото. Това чувство на задоволство е прекрасно и сравнимо с малко други неща.

Ремонтите са необходимост, те са неизбежни и рано или късно ни се налага са ги предприемем. Ако на вас ви предстои подобна стъпка, въоръжете се с много търпение и железни нерви. Наистина ще са ви необходими!

Google+ Comments