Зимният сезон не от най-любимите ми. Сняг, студ, замръзнала кола, която трябва да почистиш, премръзнала кожа и купища дрехи. Има и своите позитиви, но за мен е като нужна доза зло. И ако трябва да си призная, не я харесвам заради факта, че постоянно ми е студено. Въпреки че съм облечена, помещенията, в които стоя, се отоплят, то изляза ли някъде навън или на по-хладно, просто замръзвам.

Защото знам, че ние жените сме по-склонни да ни е студено, че нали затова ни казват, че сме змии :D, реших да събера няколко съвета. Надявам се с тях да стане по-топло.

Започвам от най-често използвания начин – чрез гореща напитка. С поемането на топла течност, се затопля и организъмът, което пък веднага оказва влияние на всичките му части. Заедно с нея е добре да бъдем и добре облечени, най-вече да сме с топли чорапи. Защото от баба знам, че щом на краката ти е студено, значи и цялото тяло ще е вдървено.

Въпреки че през зимните дни ни се иска да сме си вкъщи и да се завиеме с одеялото на дивана, то движението е отличен вариант да се стоплим. Извършване на активности по почистване, подреждане или дори разходки на закрито ще помогне да се осъществи правилна циркулация и обмен на веществата в тялото. Също толкова важна е и светлината, която трябва да влиза в помещението. Така че винаги вдигайте щорите си, дори и навън да е мрачно.

Накрая ви съветвам да обърнете внимание на влажността, защото по-сухият въздух създава усещане за по-ниски температури. Тук един овлажнител би свършил чудесна работа. От опит казвам, че трябва да увеличите приема на желязо с храните и да не спазвате стриктно хранителни режими – все пак тялото има нужда от калории, които да изгори през по-студените дни.

Google+ Comments