Движението е здраве. И е наложително. А и все по-модерно. Не само със стандартното тичане, но и с разходките в парка. Ежедневието ни се промени и затова се наложи и движението ни да претърпи своето ъпдейтване. Благодарение и на технологичните джаджи вече сме по-мобилни, бързи и … на колела.

Автомобилите изобщо не са превозните средства, които визирам. Необходимо е малко да развихрите въображението си и да излезете от нормата. А вярвам, че и някои от вас са го направили. Защото и те вече са на колела. А как става това – с новите електрически скутери и тротинетки. Още по-иновативните са майстори на лонгбордове, ховърбордове и електрически колела. А от старата генерация си остават ролерите и кънките.

Аз лично съм фен на тротинетките и дори вече се сдобих с една. Но животът в голям град и на колела не е съвсем лесен. Винаги трябва да се съобразяваш с тротоарите, да предвиждаш „плюещите плочки“, да търсиш велоалеи, ако случайно има такива, да слизаш преди пешеходна пътека. Всички тези условия са много важни, защото въпреки кратката им история на съществуване, вече има не малко регистрирани инциденти. Затова трябва и внимание.

Но пък май трябваше да започна с предимствата, защото те са много повече. Бързото и удобно придвижване е основното. Което да не забравяме, че е и евтино, защото е само на ток. Почти никаква поддръжка и лесно за управление, без необходимост от други сертификати. Атрактивно е и носи удоволствие. Освежаващо и екологично. Наистина си струва да се пробва.

Мисля, че и много други хора са на мое мнение, защото все повече виждам хора на колела, тоест използваше алтернативни превозни средства. Някои могат да го сметнат за ненужна показност и завладяване от новите технологии. Но като всяко иновативно нещо първоначално е приемано с негатив. Аз обаче продължавам да съм на колела и ми харесва. А вие?

Google+ Comments